29 maart 2022
Geplaatst door TeamOthene

Vinkentouw. Het is een van de nieuwste projecten van Othene Zuid. De moderne hoek- en tussenwoningen krijgen een stoere en strakke uitstraling. Wie direct verkocht was, is Sean Glen (28). Hij was er als eerste bij om een woning van het type Vinkentouw te kopen.

‘Ik woon al een aantal jaar op mezelf in een heel fijne jaren ’60 woning. Het is een mooie woning en is qua onderhoud goed bijgehouden. Maar de gunstige hypotheekrente, de overwaarde van mijn huidige woning én mijn financiële situatie waren de redenen dat ik open stond voor een nieuwe stap. Ik had al vaker gekeken naar het woningaanbod in Othene, het is een mooie wijk en heb er veel familie en kennissen wonen. Maar op dat moment waren de omstandigheden nog niet ideaal.

Direct enthousiast
Toen ik de woningen van Vinkentouw zag, was ik direct enthousiast. De woningen sluiten precies aan bij mijn persoonlijke smaak. De bouw en uitstraling vind ik geweldig: modern en strak, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. En die lichtinval… dat is toch hartstikke mooi. Toen ik het woningaanbod zag, wist ik het meteen: daar wil ik gaan wonen!

Jonge wijk met veel voorzieningen
In Othene Zuid wordt naar mijn idee de mooiste nieuwbouw gemaakt. Het is een jonge wijk, open en groen en daarnaast is er volop ruimte voor kinderen om te spelen. Op dit moment heb ik geen kinderen, maar het is wel iets waar ik rekening mee heb gehouden voor in de toekomst. Dan is het fijn dat er volop speelruimte is én dat er scholen in de directe omgeving zijn.

Helemaal naar wens
Een andere reden dat mijn keuze is gevallen op een nieuwbouwwoning, is omdat het naar mijn idee voordelen heeft ten opzichte van bestaande bouw. De woning wordt casco opgeleverd, dus je kunt de inrichting helemaal naar wens inrichten en de woning eigen maken. Daarnaast is het fijn dat de woning energiezuinig is, zeker met de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt, maar natuurlijk ook met het oog op het milieu.

Volop voorpret!
Het duurt nog even voordat ik kan verhuizen naar mijn nieuwe huis, maar ik ben er nu al mee bezig. Zo ben ik mezelf al aan het oriënteren in badkamers, keukens en de inrichting van de tuin. En heel handig: mijn vriendin heeft in een woonwinkel gewerkt, zij heeft er een goede kijk op. De interieurstijl ‘hotel chique’ is op dit helemaal hot volgens haar. Soms lijkt het wel alsof zij er meer mee bezig is dan dat ik ben, haha!

Integere makelaar met jouw belangen voorop
Voor de koop van mijn nieuwe woning heb ik veel contact gehad met Smolders Makelaars. Vooral met Jeanine, zij heeft mij begeleid in het proces, maar ook met Caroline. Ze geven goede voorlichting en ik kon al mijn vragen stellen. Ze komen op mij over als een integere makelaar die jouw belangen voorop heeft staan. Het zijn echt professionals die hun werk goed doen. En wat grappig is, ik ken Caroline nog van toen ik een klein jongentje was, zij was toen mijn buurvrouw. Het is leuk dat ze me nu kan begeleiden naar mijn nieuwe woning!’

Meer info over wonen in Othene?
Lijkt wonen in zo’n heerlijke woning van Vinkentouw u ook wel wat en wilt u meer informatie? Of wilt u de tekeningen inzien of de brochure ontvangen? Neem dan contact op met Smolders Makelaars.