6 oktober 2022
Geplaatst door TeamOthene

Eind september was het eindelijk zo ver… De oplevering van de hoek- en tussenwoningen van Arce Novum aan de Apollovlinder! Wie ook de sleutel van zijn nieuwe woning kreeg, was Tim van der Peijl: ‘Nu onze woning is opgeleverd, kunnen we niet wachten om te verhuizen.’

‘Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een nieuwe woning. Mijn partner en ik zijn eind 2020, na het afronden van onze studies, vanuit Tilburg terugverhuisd naar Zeeuws-Vlaanderen. De insteek was om eerst allebei enkele jaren te werken in Zeeuws-Vlaanderen voordat we een huis zouden kopen. Er kwam een leuke woning voorbij via een makelaarskantoor en we besloten om toch een keertje te gaan kijken. Dat was eigenlijk het punt dat we dachten: we gaan het proberen!

Thuiskomen in Othene
Na enkele bezichtigingen, waarbij we ook een bod hadden gedaan op diverse woningen, bleek dat het in deze markt zeer lastig is om ertussen te komen. Van familie hoorden we al over nieuwbouw, maar we dachten dat we dit nooit konden betalen. Na wat gesprekken met onze hypotheekadviseur bleek dat het toch haalbaar was… Eigenlijk keken we helemaal niet naar woningen in Othene, omdat de bestaande bouw hier duurder is dan in andere wijken in Terneuzen. Logisch, want de huizen daar zijn nieuwer en moderner. Maar bij nieuwbouw was dit goed te doen. Daarnaast ben ik hier ook opgegroeid, dus voor mij voelt het als thuiskomen!

Nieuwbouw steeds aantrekkelijker
Als je eenmaal in het proces zit, wordt nieuwbouw steeds aantrekkelijker. Wat me voornamelijk aanspreekt is natuurlijk dat alles nieuw is en dat je het volledig naar eigen smaak kan maken. Ook is het fijn dat je heel veel mee kan nemen in je hypotheek, waardoor je minder snel zaken vanuit je spaarrekening hoeft te betalen.

Dak vol leggen met zonnepanelen
We hechten sowieso waarde aan duurzame installaties, maar zeker met de huidige energieprijzen vinden we het fijn. De woning wordt standaard uitgevoerd met zonnepanelen. Omdat er nog ruimte op het platdak was, hebben we besloten om na oplevering nog extra zonnepanelen te plaatsen.

Jonge buren
Nu onze woning is opgeleverd, hebben we erg veel zin om te verhuizen. Ook hebben we al contact gehad met beide buren. Dat zijn net als wij jonge kopers, dus dat is heel leuk. We kunnen niet wachten!’

Meer info over wonen in Othene?
Ook op zoek naar een fijne hoek- of tussenwoning in Othene? Er is nog aanbod aan de Vogellaan van het nieuwe project Vinkentouw. De bouw hiervan is reeds gestart. Wilt u meer informatie? Of wilt u de tekeningen inzien of de brochure ontvangen? Neem dan contact op met Smolders Makelaars.