19 januari 2023
Geplaatst door TeamOthene

In Othene Zuid worden de meest mooie woningen gebouwd. Moderne paviljoenwoningen, levensloopbestendige woningen, prachtige twee-onder-een-kapwoningen en kubistische hoek- en tussenwoningen. Er is voor ieder wat wils! Tim Seghers is een van de mannen die vol passie deze woningen bouwt.

‘Toen ik op de basisschool zat wist ik het al: ik wil werken in de bouw. Mijn buurman was timmerman en hij maakte altijd mooie dingen. Ik wilde dat ook! Van nature ben ik geen stilzitter en buiten kan ik mijn energie kwijt. Werken in de bouw is mij dus op het lijf geschreven. Vanuit H4A ben ik werkzaam op de bouw in Othene Zuid, hier ben ik al ruim 2,5 jaar bezig. Het is ontzettend leuk om hier te werken, vooral omdat het een hele mooie buurt is én wordt en omdat er veel variatie in de woningen zit.

Hoe complexer, hoe leuker
Momenteel werk ik aan de projecten Strandbroeders, Vinkentouw en Kraanvogel. Mijn persoonlijke favoriet om aan te werken is Kraanvogel. Dit omdat hier een kap op de woningen zit. Het was lang geleden dat ik zo’n soort woning heb gebouwd. Ook is de afwerking heel anders dan bij een plat dak, het is complexer en dat maakt het leuk!

Fantaseren over inrichting
Als ik kijk naar de woningtypen die gebouwd worden in Othene Zuid, zowel bouwtechnisch als qua uitstraling, ben ik hier heel positief over. De woningen zijn heel logisch en netjes ingedeeld. Naar mijn idee heb je in alle woningtypen van de verschillende projecten genoeg ruimte. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke wensen. Bepaalde woningen van Strandbroeders hebben bijvoorbeeld ook nog een multifunctionele aanbouw. We hebben daar met collega’s al over zitten fantaseren wat we er zelf mee zouden doen. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Trots op kwaliteit
Maar ook het bouwtechnische aspect… Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit die we leveren. Er vinden vaak controlerondes plaats en er wordt gecheckt of we de kwaliteit leveren volgens de gestelde normen. Ook wordt er intern goed gecommuniceerd. We krijgen goede informatie over welke materialen we moeten gebruiken en er wordt gehamerd op kwaliteit. Alles moet perfect zijn, dat vind ik zelf ook belangrijk! Zeker als je zelf bij een oplevering bent, dan ben je extra trots.

Mijlpalen
Het mooiste moment tijdens de bouw vind ik als het metselwerk klaar is en de steiger weg is. Dan zie je de uitstraling van de woningen pas echt goed. Dat moment springt er voor mij uit, maar ook de oplevering is een mijlpaal. We willen kwalitatief werk leveren en het is mooi als de bewoners dit ook zien en dat ze blij zijn met het resultaat. Daar doe je het tenslotte voor! Bijna iedere bewoner spreken we wel eens. Soms staan ze aan het bouwhek om iets te vragen of om een doos koffiekoeken te brengen. Dat hoeven ze natuurlijk niet te doen, maar het is mooi dat ze hun waardering willen laten blijken!’