1 februari 2022
Geplaatst door TeamOthene

Gaat u voor een bestaande woning of kiest u toch voor nieuwbouw? Veel mensen denken dat een nieuwbouwwoning duurder is, maar is dat wel zo? Want naast de lagere woonlasten, heeft u bij nieuwbouw nog meer financiële voordelen. 

In tegenstelling tot een bestaand huis, koopt u een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.). Dit betekent dat u geen overdrachtsbelasting betaalt en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs. Maar dat niet alleen, ook kunt u profiteren van de voordelen van groene hypotheken. 

Besparen op onderhoudskosten
Bij een nieuwbouwwoning heeft u in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten, bijvoorbeeld voor schilderwerk. Doordat er in alle nieuwbouwwoningen in Othene Zuid kunststof kozijnen worden geplaatst, is dit schilderwerk in ieder geval verleden tijd! Ook hoeven er de eerste jaren zeer waarschijnlijk nog geen zaken vervangen of vernieuwd te worden.

Lage energierekening
Een ander voordeel dat u snel zult merken nadat u in uw nieuwbouwwoning bent getrokken, is dat uw maandelijkse energiekosten lager zijn. Ten opzichte van bestaande bouw zijn de materialen beter geworden en zijn de eisen strenger geworden. In alle nieuwbouwwoningen die recent in Othene Zuid zijn opgeleverd, is duurzaamheid een belangrijkst aspect. Zo zijn vrijwel alle woningen voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Aanpassingen meefinancieren
Een nieuwbouwwoning is naar eigen smaak in te richten. Dat is al een voordeel op zich. Maar de extra kosten voor aanpassingen, zoals bijvoorbeeld een andere keuken of badkamer, kunt u eenvoudig meefinancieren. Bij bestaande bouw is dat niet vanzelfsprekend. Tot slot kennen nieuwbouwwoningen een gunstige waardeontwikkeling, vooral vanwege eerdergenoemde eigenschappen. De waarde van uw woning loopt al tijdens de bouw ervan op. Vanaf de eerste dag dat u er woont, heeft uw woning dus al overwaarde!

Meer info
Wilt u meer weten of de financiële voordelen van nieuwbouw? Of over groene hypotheken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Smolders Makelaars, zij vertellen u graag meer.

•    Jeanine Rouw, Smolders Makelaars
•    0115-621475
•    info@smoldersmakelaars.nl