Kiest u voor een nieuwbouwwoning? Dan kiest u automatisch voor een aardgasvrije woning die zich kenmerkt door energiezuinige aspecten. Een groot voordeel! Nieuwbouwwoningen zijn voorzien van duurzame installaties en zijn goed geïsoleerd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het comfortabele én gezonde binnenklimaat in uw woning. En, u bent verzekerd van een lage energierekening. 

Gasloos

Alle nieuw te bouwen woningen in Othene Zuid worden gasloos opgeleverd en zijn klaar voor de toekomst. Er is een aantal voordelen wanneer u geen gas meer gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld veiliger, omdat u geen gaslekken meer kunt hebben. Daarnaast is gasloos wonen veel beter voor het milieu en ziet u het ook direct terug op uw rekening. U bespaart maandelijks op uw energielasten! En een voordeel: u dient geen vaste leveringskosten te betalen voor een gasaansluiting.

Duurzaam

De nieuwbouwwoningen in Othene zijn standaard voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Bepaalde woningtypen worden zelfs voorzien van een bodemwarmtepomp. Deze heeft een nog hoger rendement dan een normale lucht-water warmtepomp, omdat de bron tot wel meer dan 100 meter diep de aarde in gaat. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een warmte terugwin-ventilatiesysteem (WTW). Door de warmteterugwinning wordt er op een efficiënte manier geventileerd, waarbij er weinig warmte verloren gaat. Dit resulteert in een laag energieverbruik en een goed geventileerde woning, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat in huis.

Ook streven we ernaar om gebruik te maken van hernieuwbare materialen. De woningen van bepaalde projecten worden zelfs voorzien van mos-sedumdaken. Dit groene dak is niet alleen mooi, het heeft bovendien allerlei andere voordelen. Zo zorgt het voor een verhoogde biodiversiteit en neemt het regenwater op. Ook verhoogt het de levensduur van het dak én zorgt het voor een prettigere binnentemperatuur.

Energiezuinig/energieneutraal

Om optimaal te profiteren van de duurzame installaties in uw woning is het essentieel dat uw woning goed geïsoleerd is. Bestaande, oudere woningen, zijn vaak slecht geïsoleerd, maar in een nieuwbouwwoning in Othene Zuid profiteert u daarentegen het hele jaar door van een aangename temperatuur. En, een lage energierekening!

Alle woningen in Othene worden gasloos, duurzaam en energiezuinig gebouwd én de nieuwste projecten gaan nog een flinke stap verder. Hier realiseren we 100% energieneutrale woningen. Meer weten? Neem contact op met Smolders Makelaars: 0115 – 621475.