7 februari 2023
Geplaatst door TeamOthene

Wat er eigenlijk precies zo uniek is aan de levensloopbestendige woningen op het Wooneiland Frisiusschans? We hebben het duidelijk voor u in beeld gebracht middels een impressie, waarin u een inkijkje krijgt in een van de woningen. We lichten deze impressie graag toe.

Waarschijnlijk wordt uw aandacht al snel getrokken door de gekleurde lijnen en pijlen. Deze staan voor de aardwarmtepomp, waar de woningen van het Wooneiland Frisiusschans van worden voorzien. Een aardwarmtepomp heeft een nog hoger rendement dan een normale lucht-water warmtepomp, omdat de bron tot wel 132 meter diep de aarde in gaat. De temperatuur is hier altijd constant, dat betekent dat de temperatuur in de winter een stuk hoger en in de zomer een stuk lager is dan de buitentemperatuur bovengronds. De blauwe kleur in de impressie symboliseert de koude vloeistof die de bodem in wordt gepompt. Hoe dieper de vloeistof in de grond gaat, hoe warmer het wordt. Opgewarmd komt het terug naar boven, dit is te zien aan de rode lijn. In de zomer wordt dit proces omgekeerd en kan de woning efficiënt worden gekoeld. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in huis, die wordt verspreid door de vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een constant en comfortabel binnenklimaat én vergroot de leefruimte ten opzichte van verwarming met radiatoren.

Efficiënt ventileren
In dezelfde ruimte als waar de aardwarmtepomp staat, bevindt zich ook de WTW-unit. Om het energiegebruik van de woning nog verder te beperken wordt er gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Dit wordt gedaan door de warmte uit de ventilatielucht te hergebruiken door middel van de unit. Zo wordt er efficiënt geventileerd zonder dat er warmte wordt verspild.

Groene aspecten
Wat ook opvalt op de impressie, is het groene mos-sedumdak. Het lagergelegen dakvlak is voorzien van dit soort dakbedekking. Dit groene dak is niet alleen mooi, het heeft ook allerlei andere voordelen. Zo zorgt het voor een verhoogde biodiversiteit en neemt het regenwater op. Ook verhoogt het de levensduur van het dak én zorgt het voor een prettigere binnentemperatuur. In de zomer blijft het heerlijk koel en in de winter wordt de warmte beter vastgehouden. Dit mos-sedumdak is niet het enige groene aspect waar de woningen van voorzien zijn. Om de groenvoorziening voor uw woning hoeft u zich geen zorgen te maken, de woningen worden standaard opgeleverd met hagen. Dit zorgt ervoor dat het Wooneiland Frisiusschans vanaf begin af aan een groen straatbeeld heeft. Ook worden er doorgroeitegels toegepast. Dit zorgt voor verharding én tegelijkertijd voor een natuurlijke uitstraling.

Extra platgelegen zonnepanelen
Zoals u ziet op de impressie, zijn de woningen voorzien van zonnepanelen, maar vallen deze panelen bijna niet op. Dit is uniek aan deze woningen. Normaal gesproken liggen zonnepanelen op een hoek van 15 graden, deze panelen liggen op een hoek van 5 graden. Dit betekent dat ze vanaf de straat niet te zien zullen zijn. Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat de woningen van het Wooneiland Frisiusschans uniek zijn in Othene Zuid!

Ook wonen op een wooneiland?
Spreekt wonen op het Wooneiland Frisiusschans u aan en bent u nieuwsgierig naar dit mooie project? Of wilt u er meer over weten, de tekeningen inzien of de brochure ontvangen? Neem dan contact op met Smolders Makelaars.