11 september 2023
Geplaatst door TeamOthene

De bouwvak zit erop en er wordt weer volop verder gewerkt aan de woningen van het wooneiland Frisiusschans. Daarnaast staan er de komende periode twee ‘open huizendagen' op de planning. U bent van harte welkom!

De dakdekker is begonnen met de dakbedekking van de hoogste daken én is er een begin gemaakt met de plaatsing van de zonnepanelen. Daarnaast zijn de eerste kunststof kozijnen geplaatst. Dit betekent dat de steigers ook langzaam kunnen gaan zakken. Dit zorgt direct voor een heel ander aanzicht! Uiteraard gaan ook binnen de werkzaamheden verder. In alle woningen zijn de trappen inmiddels geplaatst en is er een begin gemaakt met het aanbrengen van de vloerverwarming.

De komende periode
Zodra de steiger rondom de woningen grotendeels weg is, kan de dakbedekking van het lage dak worden aangebracht. Vervolgens wordt de sedumbeplanting op het dak geplaatst. Mooi én duurzaam! Binnen zal, na het aanbrengen van de vloerverwarming, de dekvloer worden gesmeerd. Wat volgt is dat de maatvoering wordt uitgezet voor de lichte scheidingswanden, zodat er gestart kan worden met het lijmen van de gibowanden. Hierna gaan de installateurs aan de slag met het aftekenen en aanbrengen van de installaties in de wanden. Na het plaatsen van de wanden worden de kozijnen van de zogenaamde ‘natte cellen’ gemonteerd, zodat ook de tegelzetter kan beginnen met de badkamers en toiletten. Wat wordt het mooi!

Open Huis op 12 oktober
Nieuwsgierig naar deze mooie, levensloopbestendige woningen? Kom dan op donderdag 12 oktober, tussen 16:30 en 18:00 uur, naar het wooneiland om u te laten informeren over het project Frisiusschans én om de omgeving te bekijken. Dit gezellige moment wordt georganiseerd voor zowel voor kopers als geïnteresseerden.

Aanmelden is mogelijk via uw Othene account via ‘Open huis Wooneiland Frisiusschans’.

30 september Open Huizen Dag
Naast het open huis dat we op donderdag 12 oktober organiseren, nodigen we u ook van harte uit tijdens de landelijke Open Huizen Dag op zaterdag 30 september van 11.00 tot 15.00 uur. Verkoopteam Othene laat u graag kennis maken met de woningen van Frisiusschans. Uiteraard zijn ook de woningtypen van Vinkentouw en Strandbroeders te bekijken. Aanmelden is niet nodig!

Oplevering en beschikbaarheid
De actuele oplevering voor Frisiusschans staat gepland omstreeks kwartaal 1 van 2024. Interesse? Er zijn nog maar enkele woningen beschikbaar: bouwnummers 71, 73, 74 en 78. Nummer 71 is een tussenwoning en de andere drie woningen zijn hoekwoningen. Deze hoekwoningen zijn energieneutraal, maar alle woningen op het wooneiland zijn aardgasvrij en voorzien van een bodem warmtepomp en zonnepanelen.

Bezoek het wooneiland
Ook interesse in wonen aan het water? Kom dan eens een kijkje nemen en ontdek de unieke woonervaring aan het water op wooneiland Frisiusschans! Neem contact op met Smolders Makelaars (0115 - 621 475) voor een bezichtiging.