27 september 2022
Geplaatst door TeamOthene

Een woning die volledig aansluit op jouw wensen. Met voor jou de perfecte indeling en het aantal slaapkamers dat je nodig hebt. Een woning maken precies zoals je het zelf in gedachten hebt… Pascal (32) en Eva (31) deden het en bouwden hun droomwoning op een vrije kavel aan de Leeuwerik in Othene.

‘Hiervoor woonden we samen met onze drie kinderen in een nieuwbouwwoning van type De Compagnie in Othene. Daarnaast hebben we een binnenvaartschip waar vooral Pascal veel mee vaart. Aan boord hebben we gelijkvloers 160 m² aan ruimte. Onze woonkamer met keuken is daar al ruim 70 m². Wanneer we thuiskwamen van het varen, voelde de woonkamer in ons huis klein aan. We droomden over meer ruimte. Toen de vrije kavels aan de Leeuwerik beschikbaar kwamen, hebben we gelijk Jeanine van Smolders Makelaars gebeld. We kozen voor een mooie kavel op de hoek, met bebossing aan de rechterzijde.

Weet wat je wilt
In 2019 hebben we ons eigen schip gebouwd. We wisten dus wel een beetje waar we aan begonnen. We hadden er gelijk zin in! Wat het belangrijkste is wanneer je zelf een woning gaat bouwen, is dat je van tevoren goed weet wat je wilt. Onze woning is een prefab-woning. Deze is dus van tevoren helemaal gefabriceerd in een werkplaats. Heel simpel gezegd is het eigenlijk een puzzel. Alles valt recht in elkaar en staat haaks, anders past de puzzel niet. Dat vinden we heel fijn, dat alles recht en strak is. Maar voor ons is het grootste voordeel dat je de indeling van je woning zelf kunt bepalen. Wij hebben nu vijf slaapkamers en we hebben zelf bepaald hoe groot deze zouden worden. Je kunt alles van A tot Z tot in detail indelen. Ook hebben we rekening gehouden met het energiezuinige aspect. Dat is de toekomst! We hebben een warmtepomp, zonnepanelen en kunnen verwarmen én koelen met onze vloerverwarming. Ideaal is dat.

Tip: een goede aannemer!
Sommige mensen zien op tegen nieuwbouw, omdat het veel inspanning met zich mee zou brengen. Wij hebben dat niet zo ervaren, vooral omdat we veel konden uitbesteden. Wij waren er vrij snel uit via welke partij we onze woning wilden laten bouwen. We zijn daar drie keer geweest en hebben toen ook door modelwoningen gelopen. Dat is heel prettig: je zoekt alles uit en bepaalt wat je wilt qua indeling. Onze tips voor mensen die twijfelen om een woning te laten bouwen… Gewoon doen! Het belangrijkste is dat je een goede aannemer zoekt die veel werk uit handen neemt. Zeker als je ertegen opziet om veel zelf te moeten regelen, dan is een goede aannemer waarmee je goede afspraken kunt maken van groot belang.

Prijstechnisch interessant
Ook qua prijs viel het ons ontzettend mee. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wij kregen bijvoorbeeld een optielijst en hebben goed gekeken wat we daadwerkelijk nodig hebben. Veel mensen denken dat een kavel duurder is, maar als we kijken naar wat wij hebben betaald en naar wat bestaande woningen kosten… Ik denk zelfs dat als wij een bestaand huis van dezelfde aantal vierkante meters zouden kopen, dat we dan meer geld kwijt zouden zijn dan nu. En nu hebben we een woning die volledig naar onze wens is!’

Vrije kavels Kokmeeuw
Ook interesse in bouwen op een vrije kavel? Er is nog aanbod aan de Kokmeeuw! Iets voor u? Wacht dan niet langer en laat het ons weten door uw voorkeur aan te geven bij Smolders Makelaars. Start nu met de realisatie van uw woondroom!