19 mei 2023
Geplaatst door TeamOthene

Genieten. Dat is het iedere keer wanneer we een Othene Woondag houden. Dit jaar was dat al eerder het geval op de drukbezochte Open Huizen dag in april en op zaterdag 13 mei was dat zeker niet anders. Maar liefst 125 geïnteresseerden kwamen langs om zich te laten informeren over de lopende en nieuwste projecten. Onder het genot van een stralend zonnetje, een hapje en drankje, stonden we hen met plezier te woord.

Jeanine Rouw van Smolders Makelaars: ‘Met ‘we’ spreken we niet alleen over onszelf en de makelaars, maar ook over de installateurs die bij onze projecten betrokken zijn. Hoe werkt zo’n warmtepomp nou eigenlijk? En wat komt er allemaal bij de aanleg van zonnepanelen kijken? Op de perfecte plek, in de stralende zon, legden we het de bezoekers met veel plezier en enthousiasme allemaal uit.’

Kijkwoningen in trek
Geïnteresseerden konden terecht in en om de gezellige ‘huiskamer’ van Informatiecentrum Othene én in diverse kijkwoningen. De kijkwoningen van de lopende projecten van de typen Vinkentouw en Strandbroeders waren heel erg in trek. ‘Het is zo fijn om die ruimtes eens echt te zien, voelen en ervaren.’

Goed nieuws!
Bij deze en andere projecten kregen we regelmatig de vraag of de woningen dit jaar nog klaar zouden zijn. Mensen willen er graag zo snel mogelijk in. Gelukkig hadden we voor hen goed nieuws: de woningen van Vinkentouw en Strandbroeders worden respectievelijk Q3/Q4 van dit jaar en Q4 2023/Q1 2024 opgeleverd.

Veel aanloop voor levensloopbestendige woningen
Behalve interesse in de projecten Vinkentouw en Strandbroeders, waren de levensloopbestendige woningen van de Frisiusschans ook erg in trek. Het aanbod hierin is nog maar beperkt, maar ook hier hadden we bezoekers goed nieuws te bieden: de nieuwe woningen van type Strandplevier gaan binnenkort in verkoop.

Energiezuinig tot -neutraal
Wat al deze woningen gemeen hebben, een energiezuinig tot zelfs energieneutraal karakter, sprak de bezoekers vanzelfsprekend ook erg aan. Zeker in deze tijd van hoge energieprijzen is dit een belangrijk aspect aan hun nieuwe woning. Zo zijn de paviljoenwoningen van fase 2 van iQube energieneutraal!

Meer info: Smolders Makelaars: 0115-621475.