27 september 2023
Geplaatst door TeamOthene

Begin september zijn de woningen op het Wooneiland Frisiusschans voorzien van een groen mos sedumdak. Het lagergelegen dakvlak is voorzien van dit soort dakbedekking. Mooi én nuttig!

Volop voordelen
Dit groene dak is niet alleen mooi, het heeft ook allerlei andere voordelen. Zo zorgt het voor een verhoogde biodiversiteit en neemt het regenwater op. Ook verhoogt het de levensduur van het dak én zorgt het voor een prettigere binnentemperatuur. In de zomer blijft het heerlijk koel en in de winter wordt de warmte beter vastgehouden. 

Woningen Frisiusschans uniek
De woningen van het Wooneiland Frisiusschans zijn uniek qua duurzaamheid. Zo zijn ze voorzien van een aardwarmtepomp, deze warmtepomp heeft een nog hoger rendement dan een normale lucht-water warmtepomp, omdat de bron tot wel 132 meter diep de aarde in gaat. Ook zijn ze voorzien van een WTW-unit, zonnepanelen én worden de woningen standaard opgeleverd met hagen. Dit zorgt ervoor dat het Wooneiland Frisiusschans vanaf begin af aan een groen straatbeeld heeft. Ook worden er doorgroeitegels toegepast. Dit zorgt voor verharding én tegelijkertijd voor een natuurlijke uitstraling. 

Lees meer over deze unieke eigenschappen >>

Ook wonen op een wooneiland?
Spreekt wonen op het Wooneiland Frisiusschans u aan en bent u nieuwsgierig naar dit mooie project? Er zijn nog enkele energieneutrale woningen beschikbaar! Opleverprognose: kwartaal 1 van 2024. Neem contact op met Smolders Makelaars voor meer informatie.