22 januari 2024
Geplaatst door TeamOthene

Vanaf dit jaar heeft het energielabel aanzienlijke invloed op de leennormen voor hypotheken in Nederland. Hoe beter het energielabel, des te meer u kunt lenen. Een groot voordeel van nieuwbouw, ook in Othene Zuid!

Deze gewijzigde leennormen bieden een groot voordeel voor nieuwbouw, met extra leenruimte oplopend tot € 50.000. In het geval van Othene Zuid nemen we de woningen van het type Strandbroeders als voorbeeld. Aangezien deze woningtypen voorzien zijn van het energielabel A++++ (energieneutraal) biedt dit volop mogelijkheden en kunt u tot maar liefst € 40.000,- extra lenen!

Op een rijtje
Een nieuwbouwwoning die vandaag de dag wordt opgeleverd in Othene Zuid, heeft een label van A++++. Dat houdt het volgende in voor de extra leenruimte die u kunt krijgen:

  • A+ of A++: € 20.000
  • A+++: € 30.000
  • A++++: € 40.000
  • A++++ met nul op de meter garantie: € 50.000

Voor woningen met een energielabel AB geldt een leencapaciteit van € 10.000, voor CD € 5.000 en voor woningen met energielabels EFG geldt geen extra leenruimte.

Besparen op maandlasten: voorbeeld Strandbroeders
Terug naar het voorbeeld Strandbroeders. Naast het feit dat het energielabel A++++ gunstig is qua leencapaciteit, is het ook interessant voor uw maandlasten. Want wist u dat de woningen type Strandbroeders 100% energieneutraal zijn? Ze zijn voorzien van een warmtepomp, een warmte terugwin installatie en extra zonnepanelen. Hierdoor bespaart u maandelijks op uw energiekosten. Hier meer over weten? Eerder vergeleken we de maandlasten van een bestaande woning en een nieuwbouwwoning aan de hand van een rekenvoorbeeld.

Bereken energiekosten
Nieuwsgierig naar de energiekosten per maand in misschien wel uw toekomstige nieuwbouwwoning type Strandbroeders, ten opzichte van uw huidige situatie? U berekent het makkelijk via de energietool op www.othene.nl/nl/service/duurzaam-othene. Zo ziet u direct hoeveel u per maand bespaart.

Contact
Aan dit artikel en aan onze maandlastenberekening kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u een berekening laten maken op basis van uw huidige situatie? Neem dan contact op met Smolders Makelaars, zij brengen u graag in contact met een hypotheekexpert.